Veselīgs var garšot arī vīram un bērniem!


Gaidot bēbīti, liela daļa topošo māmiņu raizējas par savu svaru. Daļa raizējas, bet ēd kā ierasts, daļa mēģina sabalansēt savu ēdienkarti, vēl kāda daļa apņemas ēst veselīgāk, taču tas izdodas tikai ik pārdienas. :) Es laikam arī esmu C variants. Pirmdienā izdomāju, ka balto miltu manā uzturā ir krietni par daudz. Skatos, kas nebalto dienu atvilktnē sakrājies - mandeļu, kokosriekstu un rudzu milti. Yes! Rokos gūglītē un meklēju cepumiņu recepti no rudzu miltiem. Pārskatu vairākas, taču uzrunā pati pirmā - no piedāvātā. Parasti izvairos no Receptes.lv satura, jo kvalitatīvāk aprakstītas šķiet dažādos blogos ievietotās receptes. Šoreiz lai iet ŠĪ - https://receptes.tvnet.lv/recepte/18628-rudzu-medus-cepumi! Taču savai recepšu grāmatai labprāt pārrakstu visu pa savam. :)
Kas tad nepieciešams?
  • 4 ēd. k. šķidra medus
  • 3 ēd. k. skābā krējuma
  • 1 ola mīklai un viena apsmērēšanai (es neapsmērēju) 
  • 125 g sviesta (istabas temperatūrā)
  • 4 ēd. k. brūnā cukura
  • 3 glāzes rudzu miltu
  • 1 tējk. sodas
  • Papildu sastāvdaļas - rieksti, saulespuķu sēkliņas, un viss, ko vien sirds vēlas pievienot
Ķeramies pie darba:
o    Medu, krējumu ieliek traukā, samaisa. Pievieno olu, iemaisa. Pievieno mīkstu sviestu, kas pastāvējis istabas temperatūrā, samaisa. Pievieno cukuru (to var nelikt, ja vēlas veidot cepumus, kā ne-saldu piedevu).
o    Miltus sajauc ar sodu un pievieno iepriekš apvienotās sastāvdaļas. Visu samaisa. Miltus liek vairākos piegājienos, pakāpeniski mīklu mīcot. Tā sanāk maiga, mīksta, bet mīklai nav jālīp pie rokām. Ja nepieciešams, pievieno vēl mazliet miltu.
o    Gatavo mīklu ieliek maisiņā un atstāj uz 20 minūtēm ledusskapī.
o    Pa to laiku sagatavo riekstus, saulespuķu sēkliņas u.c. Apgrauzdē, sasmalcina.
o    Mīklu sadala bumbiņās (aptuveni persika lielumā). Katrā bumbiņā iemīca riekstus vai citas papildu sastāvdaļas. Gatavās bumbiņas saplacina pankūciņās, ne pārāk plānās. Ja vēlas, pa virsu var uzkaisīt piedevas un ar plaukstu piespiest, lai nekrīt nost no cepumiņa.
o    Cep 200 grādos apmēram 15 minūtes. Gatavie cepumi ir patīkami mīksti.  

Nekā sarežģīta. Garša un konsistence mazliet atgādina auzu cepumus.

 Rakstu vīram: “Pēc vakariņām būs veselīgie kārumi!” Pašai siekala līdz zemei, bet vīrs, kā jau ierasts, atsūta skābu sejiņu. Jau kuro reizi… Vienmēr piemirst katru iepriekšējo reizi, kad tomēr veselīgo atzīst par labu esam un nespēj vien savaldīt pirkstus, lai nepaķertu nākamo. :) Bērni pagaidām uz vārdiem “veselīgs un labs puncim” neprotestē, arī šos cepumus grauž, kasot punčus. :) Galvenais izvēlēties papildu sastāvdaļas tādas, kas iecienītas Tavā ģimenē! Lai izdodas!

Komentāri

Populāras ziņas